FAQ (veel gestelde vragen)

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en bijhorende antwoorden. Heeft u zelf nog een andere vraag, stuur deze dan gerust via mail naar support@icon-wheels.eu en we zullen deze zo snel en duidelijk mogelijk beantwoorden.

Welke bandenmaat raden jullie aan?

De keuze van de banden wordt in grote mate bepaald door eigen voorkeur, de rijomstandigheden en de passing in frame/vork. Onze velgen zijn aerodynamisch geoptimaliseerd voor banden van 25-28mm. Er is duidelijk een trend naar het gebruik van bredere banden en we kunnen stellen dat momenteel 25mm banden het meest populair zijn voor gebruik op de weg. Deze maat geeft een ideale balans tussen aerodynamica, rolweerstand, comfort en gewicht.

Zijn Icon wielen compatibel met Campagnolo cassettes?

Ja, al onze achterwielen (uitgezonderd MTB wielen) met DT Swiss Ratchet naaf (240S en 350) kunnen omgebouwd worden met een Campagnolo 10/11-speed cassette body. U kan uw keuze maken tijdens de online check-out.

Kan ik andere remblokken gebruiken dan de Icon remblokken die meegeleverd worden met de wielen?

De Icon remblokken werden speciaal ontwikkeld om optimale remeigenschappen te bekomen in combinatie met onze velgen. Ze garanderen een hoge remkracht, goede doseerbaarheid en betrouwbare temperatuur afvoer. De rubbersamenstelling, de vormgeving en afmetingen zijn perfect afgesteld op onze velgen en we raden daarom aan om enkel de Icon remblokken te gebruiken.

Belangrijk is om remblokken voor carbon velgen niet te verwisselen met remblokken voor aluminium velgen. Icon remblokken zijn daarom voorzien van duidelijke markeringen: “C” voor carbon velgen en “A” voor aluminium velgen. Daarnaast is het belangrijk om de remblokken regelmatig na te kijken, proper te houden en indien nodig te vervangen.

Waarom gebruiken jullie externe nipples?

Hier hebben we resoluut gekozen voor gebruiksgemak. Externe nippels maken het mogelijk om het wiel af te richten zonder dat je banden of tubes moet verwijderen. Zeker bij gelijmde tubes maakt dit een enorm verschil. Het minimale, “theoretische” aerodynamische voordeel van interne nippels weegt niet op tegen de vele nadelen in de praktijk.

Is er een gewichtslimiet voor de Icon wielen?

Onze wielen worden uitvoerig getest onder de meest uiteenlopende omstandigheden en voldoen aan alle geldende normen. Gecontroleerde labo-testen worden gecombineerd met diverse praktijktesten om de beste resultaten te bekomen. We bouwen hierbij voldoende veiligheidsmarge in en stellen het maximum rijders gewicht vast op 110kg. Toch zullen niet alle wielen dezelfde rijeigenschappen vertonen, aangezien dit ook bepaald word door bandenkeuze, luchtdruk, rijomstandigheden en persoonlijke voorkeur. Een afgetrainde renner van 65kg zal andere eisen stellen dan een recreatieve toerrijder van 90kg. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen als u graag advies hebt bij het maken van een bepaalde modelkeuze.

Hoe kan ik best de banden monteren?

Onze clincher wielen zijn allemaal geschikt voor montage mét of zonder binnenband (Tubeless ready). Dat betekent dat het velgprofiel hiervoor specifiek is aangepast. Afhankelijk van het merk en type banden dat u wil monteren, kan dit ervoor zorgen dat de montage iets moeilijker verloopt dan gebruikelijk. Met enkele tips zal het echter veel gemakkelijker gaan: om de montage en positionering van de band op de velg te verbeteren raden we aan om zeepsop aan te brengen op de banddraad. Dit zal ervoor zorgen dan het rubber beter glijdt in de velg. Probeer het gebruik van bandenlichters te vermijden en als u er toch nodig heeft, gebruik dan nooit metalen lichters. Deze kunnen het carbon plaatselijk beschadigen en dat valt buiten de garantie. Wanneer de band mooi in de velg ligt, kan u oppompen tot 8bar. U zal tijdens het pompen enkele "knallen" horen. Dit is volkomen normaal en wijst erop dat de band zich mooi in de velg vastzet. Controleer daarna of de band mooi rond en gelijk ligt. Als laatste stap brengt u de band op de gewenste druk.

Hoe worden de wielen verstuurd?

Om onze wielen te verzenden hebben we een speciale doos ontwikkeld. Hierin past een wielset, inclusief gemonteerde banden, cassette, remschijven, enz. Er is ook voldoende extra ruimte voorzien voor andere accessoires. De wielen worden gefixeerd in de doos zodat beschadigingen vermeden worden. Voor de verzending werken we uitsluitend samen met betrouwbare transportfirma's zoals Bpost en PostNL. U ontvangt steeds een track&trace code zodat u de doos op elk moment kan volgen.