Nippels

Hoe klein de nippels ook zijn, ze hebben een uiterst belangrijke taak en bepalen voor een groot deel de prestaties en duurzaamheid van het wiel. Zo moeten ze er in de eerste plaats voor zorgen dat de spaken op een optimale manier verbonden worden met de velg. Daarnaast moeten ze garanderen dat de spaakspanning op niveau blijft, ook tijdens zwaar gebruik in de meest brutale omstandigheden. Door de continu wisselende belasting hebben nippels de neiging om los te trillen en dat is uiteraard nadelig voor de werking van het wiel. Voor onze wielen is geen detail te klein en daarom hebben we ook hier enkele duidelijke keuzes gemaakt.

Nippels

DT Swiss Prolock

Omdat we geen compromissen willen maken op gebied van bouwkwaliteit, hebben we gekozen voor de beste nippels op de markt: DT Swiss ProLock. Het gepatenteerde ProLock syteem bestaat uit een speciale twee-componenten borgingsvloeistof die in de nippel wordt aangebracht en die ervoor zorgt dat de spaak niet kan lostrillen. Tijdens het vastdraaien van de nippels zullen de twee componenten zich vermengen en de borgende werking verzekeren. Tests hebben aangetoond dat het gebruik van ProLock nippels de betrouwbaarheid en duurzaamheid met een factor 20 verhoogd t.o.v. klassieke nippels.

Messing nippels

We gebruiken bewust geen aluminium nippels in onze wielen. Aluminium is een mooi en licht materiaal om fiets onderdelen mee te maken maar voor spaak nippels is het volgens ons niet geschikt. De nippels worden heel zwaar belast en hebben veel te verduren. Messing is sterker, veel beter bestand tegen corrosie en een geschenk voor wielbouwers als er afstellingen nodig zijn. Het resultaat is een sterker wiel dat langer meegaat. Ook al zijn ze een klein beetje zwaarder dan aluminium (ongeveer 35g per wielset om precies te zijn), we willen geen toegevingen doen op gebied van rijgedrag, duurzaamheid en klant tevredenheid. U zal ons dankbaar zijn. Voor een exclusieve uitstraling hebben we gekozen voor zwarte nippels. Het zijn de details die het verschil maken.

Externe nippels

We gebruiken enkel externe nippels in onze wielen. Hier hebben we resoluut gekozen voor gebruiksgemak. Externe nippels maken het mogelijk om het wiel te richten zonder dat je banden of tubes moet verwijderen. Zeker bij gelijmde tubes maakt dit een enorm verschil. Het minimale, “theoretische” aerodynamische voordeel van interne nippels weegt niet op tegen de vele nadelen in de praktijk.